Stem op Alkmaar als beste wandelgemeente!

Een historische stadskern, oerhollandse polders en een natuurgebied dat krioelt van het leven: de gemeente Alkmaar heeft bijzonder veel te bieden aan wie van wandelen houdt.

Geen wonder dat Alkmaar door de Wandelkrant ‘Te Voet’ genomineerd is voor de titel Wandelgemeente van het jaar.

Naast Alkmaar zijn ook Leusden en Apeldoorn genomineerd. Stem ook op Alkmaar! Het kan op de site van de wandelkrant (doorscrollen naar onderen).

Routes Alkmaar
Of je nu kijkt op route.nl, de site van wandelnetwerk Noord-Holland of andere wandelsites; wandelroutes zijn er in de gemeente Alkmaar volop te vinden.

Natuurgebied
Eén van de populairste wandelroutes in de gemeente Alkmaar is het ‘Kerkepad’ door natuurgebied de Eilandspolder. Deze route gaat van start in Grootschermer, Noordeinde, Graft en De Rijp. (De Eilandspolder is helaas niet toegankelijk in het broedseizoen, dat momenteel aan de gang is.)

Verborgen plekjes in Alkmaar centrum
Een andere populaire route is de wandelroute ‘Bosrijk Alkmaar’, die deel uitmaakt van het Wandelnetwerk Noord-Holland. Deze route loopt door De Hout, het Kennemerpark en andere verborgen plekjes in Alkmaar centrum.

Stadswandeling
De klassieker onder de Alkmaarse wandelingen is altijd nog de stadswandeling door het centrum van Alkmaar. De Waag, de grachten, de hofjes en monumenten, wie hier optimaal van wil genieten doet dat het best aan de hand van een routebeschrijving van het VVV op het Waagplein!

Wandel4Daagse Alkmaar
In juni is Alkmaar weer terrein van de Plus Wandel4Daagse, het evenement dat duizenden wandelaars uit heel Nederland laat genieten van Alkmaars mooie omgeving. Inschrijven kan via www.pluswandel4daagse.nl.

Want to know everything about Alkmaar?