O’G3NE gratis op het Waagplein

Live optredens tijdens spektakel op 17 mei

Gratis genieten van songfestivaldeelneemsters O’G3NE én Nick en Simon? Dat kan op 17 mei op het Waagplein in Alkmaar. De artiesten treden live op in de tv-show van KWF Kankerbestrijding die wordt opgenomen op het Waagplein.

Aan de live tv-show ‘Marathon tegen kanker’ werken diverse artiesten en andere bekende Nederlanders mee. Zo treden O’G3NE en Nick en Simon op. En cabaretiers Roué Verveer en Peter Heerschop gaan samen met onderzoekers op zoek naar de werking van de nieuwste doorbraken in kankeronderzoek. De meest opvallende act is waarschijnlijk de turnoefening die Olympisch kampioen Epke Zonderland en zanger Tim Douwsma live op het Waagplein uitvoeren. Douwsma vertelt daarover: “Ik in een turnpakje, wie had dat ooit gedacht. Speciaal voor Marathon tegen kanker kruip ik met Epke in de turnrekken, met als doel zo veel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek.”

Sportieve uitdaging Simon Keijzer
Tussen de optredens door finishen verschillende grote marathons op het Waagplein. Meervoudig snowboardkampioene Bibian Mentel wandelt in 42 km van Amsterdam naar Alkmaar. Een flinke uitdaging voor haar, omdat zij door kanker een been moet missen. Modeontwerpster Olcay Gulsen zoekt die avond haar grenzen op in een triatlon. Bij de drie afstanden wordt ze ondersteund door verschillende BN’ers en atleten: zanger Simon Keijzer en wielrenster Leontien van Moorsel fietsen 40 km met haar mee, Olympisch sprinter Churandy Martina en presentator Rick Brandsteder begeleiden haar bij de 10 km hardlopen. Bij de laatste afstand, 1,5 km zwemmen, biedt Olympisch zwemmer Maarten van der Weijden de nodige ondersteuning.

Welkom vanaf 20.45 uur
Op 17 mei is iedereen vanaf 20.45 uur welkom op het Waagplein in Alkmaar. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.marathontegenkanker.nl of klik hier.

Foto: Elvin Boer

Want to know everything about Alkmaar?