Karavaan Festival verrast ruim 19.000 bezoekers!

De 24e editie van Karavaan Festival in de regio Groot Alkmaar bracht twaalf dagen lang bijzonder locatietheater en een aantrekkelijk festivalhart in de binnenstad. Het theaterfestival met als thema De Nieuwe Wereld beleefde een succesvolle editie met 19.000 bezoekers in de regio Groot Alkmaar.

Het festival oogstte landelijke persaandacht en goede recensies door een avontuurlijk programma rondom De Nieuwe Wereld met theatervoorstellingen van gerenommeerde en jonge makers. De 8 festival-premières gooiden hoge ogen bij de NRC, Telegraaf, Theaterkrant en Volkskrant.

Groot succes was de compleet uitverkochte voorstelling Bleekneusjes in Bergen aan Zee. Deze werd zo’n hit dat er extra voorstellingen gespeeld worden aankomende september. De publiekslieveling van het festival was het arrangement Retourtje Schermer; een fietsexpeditie met theatervoorstellingen, kunst en lekker eten&drinken dat de stad met ommeland verbond.

Karavaan bracht niet alleen locatietheater op bijzondere plekken als een wijngaard, de duinen, een leeg laboratorium en op het water, maar ook een festivalhart op een zonovergoten Doelenveld. Het parkeerplein midden in het centrum van Alkmaar deed voor eventjes aan als een intiem, groen Frans stadsplein, waar ontmoeten en beleven centraal stond. De oude Harmonie was omgebouwd tot een drukbezocht Toekomstdepot waar innovatieve ervaringen centraal stonden.

75% van de bezoekers kwam van buiten de gemeente Alkmaar. Hierbij draagt het festival bij aan Alkmaar als centrumstad van de regio.

De volgende Karavaan activiteit vindt plaats in Hoorn op 8/9 en 15/16 juli: 2 weekenden een theatrale ontmoeting met de oude Philipsfabriek in Expeditie Holenkwartier.

Meer informatie op www.karavaan.nl

Want to know everything about Alkmaar?