FESTIVALS IN ALKMAAR

Een drankje, muziek en een gezellig plekje in de zon: meer heb je ’s zomers eigenlijk toch niet nodig? Gelukkig is Alkmaar ook deze zomer weer het terrein van vele feesten en festivals. Alkmaar Prachtstad zet de leukste voor je op een rij.

Op zondag 21 mei kun je in het Stadspark weer heerlijk wegdromen bij jazz&blues-klanken. Hou je van wat heftigers? Dan is ‘De Hout Rocks, 28 mei in het Stadspark, meer iets voor jou!

Ook in mei gaat de theaterfestival Karavaan van start. Dit theaterfestival wordt ook wel de ‘het Alkmaarse Oerol’ genoemd.

Festivalseizoen
In juni komt het festivalseizoen pas echt op stoom. Nog tot en met Pinksteren is het gezellig in de stad vanwege de Karavaan, terwijl in het Pinksterweekeinde ook ‘Zomer in de Mare’ begint; met vier zondagmiddagen straattheater in park ‘De Rekerhout’.

Op 18 juni begint de zomer pas echt met ‘Zomer op het Plein; acht weekenden lang een afwisselend en gratis toegankelijk programma vol kleinkunst, nederpop, soul, jeugd- en familievoorstellingen en meer. Deze eerste editie staat ‘The Kik op het podium op het Canadaplein, en 25 juni is het de beurt aan Douwe Bob.

Optredens
Ook in juli en augustus gaat Zomer op het Plein nog verder, met elke zaterdagavond en zondagmiddag optredens op het Canadaplein. (Kijk op bij evenementen voor de programmering). In de Alkmaarder Hout is er verder op 2 juli Houtpop en op 16 juli het Oergezellige Wereldmuziekfestival. Op 30 juli tenslotte kun je genieten van optredens ‘onder de boom’ tijdens Podium onder de Boom’.

Bij alle festivals is er vrij entree!

Want to know everything about Alkmaar?