Doe mee met de KWF-Marathon tegen kanker

Wandelmarathon tegen kanker
Wist je al dat er ook een wandelmarathon wordt georganiseerd op 17 mei? Op deze dag lopen bekende en onbekende mensen in 42 km van Amsterdam naar Alkmaar. Omdat je tijdens de route kunt instappen, wordt de stoet steeds groter. Iedereen loopt voor een dierbare die met kanker te maken heeft of heeft gehad.

Op woensdag 17 mei staat Alkmaar helemaal in het teken van de groots opgezette tv-actie ‘Marathon tegen kanker’. Caroline Tensen presenteert het evenement live vanaf het Waagplein. 

Tijdens ‘Marathon tegen kanker’ komt heel Alkmaar en omgeving in actie tegen kanker. Ook bekende Nederlanders doen mee aan de actie, zoals bijvoorbeeld modeontwerpster Olcay Gulsen, die een triatlon organiseert. ‘Ik ga 40 kilometer fietsen, 10 kilometer hardlopen en anderhalve kilometer zwemmen,’ vertelt Olcay. ‘Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen met me meedoen!’

Doe mee
Ook meedoen aan Olcays triatlon? Het parcours van de triatlon voert je langs de mooiste plekjes van Alkmaar. Finishen doe je op het Waagplein, live tijdens de tv-show van KWF. Je kunt alleen meedoen of met een groepje van drie, waarbij je  de 40 kilometer fietsen, 10 kilometer hardlopen en anderhalve kilometer zwemmen onderling kunt verdelen. Schrijf je snel in op marathontegenkanker.nl!

Verzin zelf een actie
Met je eigen actie aansluiten bij Marathon tegen kanker? Dat kan ook, of het nou gaat om dansen, darten of cupcakes bakken.

Wandel mee op 17 mei!
De finish van deze indrukwekkende wandeling ligt op het Waagplein in Alkmaar, tijdens de tv-show Marathon tegen kanker. Ben óf ken jij iemand die helemaal gek is van wandelen? En wil je helpen de dag dichterbij te brengen dat niemand meer sterft aan kanker? Trommel al je vrienden op en loop mee! Lees meer: https://www.marathontegenkanker.nl/wandelmarathon/.

Caroline Tensen presenteert Marathon tegen kanker live vanaf het Waagplein in Alkmaar. Het wordt op 17 mei live uitgezonden door AVROTROS op NPO1 om 21.20 uur. Iedereen kan er als toeschouwer bij zijn op het Waagplein, maar nog leuker is het om zelf mee te doen met de triatlon of de Wandelmarathon.

Meer weten?
Kijk voor meer informatie op https://www.marathontegenkanker.nl/wandelmarathon/.

Want to know everything about Alkmaar?