De Grote Kerk Alkmaar: dit is er te doen

Expositie, orgelconcerten en bezoek aan historisch gebouw: de Grote Kerk Alkmaar opent haar deuren voor de lente en zomer. Vanaf 30 maart is de kerk weer gratis geopend tot eind september en zullen wekelijks duizenden bezoekers de kerk binnenstromen.

Tijdens de zomeropenstelling is niet alleen het gebouw het bezichtigen waard. De Grote Kerk Alkmaar biedt prachtige zomeravondconcerten, gratis toegankelijke kaasmarktconcerten en de World Press Photo expositie, voor iedereen gratis te bezoeken.

World Press Photo Exhibition 2017
Deze expositie komt voor het eerst naar de Grote Kerk Alkmaar en toont de meest indrukwekkende nieuwsfoto’s. Vanaf vrijdag 14 juli tot en met 20 augustus is de tentoonstelling gratis te bekijken. Lees meer.

Kaasmarktconcerten
Vanaf 14 april wordt vrijwel elke vrijdag om 12.00 uur en 13.00 uur een gratis toegankelijk kaasmarktconcert van een half uur gegeven. De concerten worden uitgevoerd op het koororgel uit 1511 van Jan van Covelens en het grote van Hagerbeer/Schnitger-orgel.  

Zomeravondconcerten
Ook deze zomer wordt in de maanden juli, augustus en september weer een aantal orgelconcerten gegeven. De serie start op woensdagavond 5 juli en wordt verzorgd door (huis)organist Pieter van Dijk en andere grote organisten.

Openingstijden
De Grote Kerk Alkmaar is voor bezichtiging en bekijken van exposities geopend van 11.00 tot 17.00 uur op de volgende dagen: 30 maart t/m 1 juni op donderdag t/m zaterdag, 2 juni t/m 3 september op dinsdag t/m zondag en 12 sept t/m 29 september op donderdag t/m zondag. 

Want to know everything about Alkmaar?