De Bonte Stoet komt terug in Kaeskoppenstad!

Kaeskoppenstad beleeft dit jaar zijn tiende editie en om dit te vieren is de optocht weer terug in het programma. Voor het eerst sinds 2013!

Op de ochtend van zaterdag 3 juni, tussen 11.15 uur en 11.45 uur, trekt een Bonte Stoet van maar liefst 500 knotsgekke kaeskoppen van het Verdronkenoord over de Laat en de Koorstraat op naar het Stadhuis aan de Langestraat.

Watergeuzen en medisch personeel
Onderweg sluiten de stoere Watergeuzen van Vive les Gueux zich bij de stoet aan, net als het medisch personeel van de Pracktyck van Pieter van Foreest, de walvisvaarders uit De Rijp, de doodgravers en de weeskinderen.

De sleutel van Alkmaar
De Kaeskopenstad-stoet gaat uiteindelijk naar het Stadhuis aan de Langestraat, waar een groep edelen onder leiding van de burgemeester van Kaeskoppenstad, Floris van Teylingen, de stoet opwacht. Burgemeester Floris van Teylingen ontvangt uit handen van zijn collega Piet Bruinooge voor twee dagen de sleutel van de stad ontvangen, en dan trekt de stoet verder naar Kaeskoppenstad en kan het feest beginnen.

De tiende editie van het historisch festival Kaeskoppenstad Alkmaar vindt plaats op zaterdag 3 en zondag 4 juni, in De Oude Stad Alkmaar. De ingang is aan de Voordam, tegenover het Waagplein. 

> Meer informatie over Kaeskoppenstad

Want to know everything about Alkmaar?