Beleef het avontuur in de Rekerhout met Zomer in De Mare

Taqa Theater De Vest brengt gratis straattheater voor de hele familie in de Rekerhout

Na de eerste succesvolle editie op 4 juni gaat Zomer in De Mare de komende zondagen door met middagen vol straat- en circustheater voor alle leeftijden. Te midden van het groen aan het Thijssepad in het park de Rekerhout is het heerlijk verblijven en genieten van grappige acts, bijzondere circuskunsten en picknick.

Rondvliegende ingrediënten en acrobatische ballade
Op zondag 11 juni zien we Bram Graafland, ‘De Gillende Keukenprins’, die in bezit is van een Keukenorgeldrumgestel: koken, orgel spelen en drummen tegelijk…een eitje natuurlijk! In deze fysieke voorstelling die het midden houdt tussen theater, circus en een rockconcert, draait het allemaal om het bakken van één pannenkoek. Een middag met rondvliegende ingrediënten en verse beukende muziek. Het Franse Les Frères Troubouch is een hilarische show vol zang, dans en acrobatiek. Maar geen nood, ze dragen hun helmen voor het geval de hemel op hun hoofd neervalt. En zoals iedere zondag is ook ‘KLEED’ er weer bij. Madame wil graag ‘in Frankrijk zijn’. Waar ze ook wordt neergepoot, ze brengt een lekker zomerbriesje met zich mee en u waant zich terstond op vakantie.

Spectaculaire acrobatiek
Zondag 18 juni zorgen Zinzi & Evertjan met ‘Duo’ voor een vrolijke show vol beweging, theater en spectaculaire acrobatiek. Een houten blok, een man en een vrouw en een ietwat onhandige samenwerking kan leiden tot absurde taferelen. Want hoe moeilijk kan je makkelijk maken? Het Franse Carré Curieux laat een ongekende discipline zien: de vrije mast. ‘Entre Nous’ is een spel. Gevaarlijk en zinloos, maar heel vrolijk! Een acrobatische ballade, een curieus concerto voor twee lichamen en een mast. Op een kleine houten piste, ontroerend, licht en virtuoos. En natuurlijk is ook ‘KLEED’ er weer bij.

Meer informatie
Lees het hele programma op www.zomerindemare.nl en kom ook op zondag 11, 18 en 25 juni naar park de Rekerhout. Alle voorstellingen zijn gratis toegankelijk, tussen 13.00 uur en circa 17.00 uur. En als Zomer in De Mare is afgelopen en het smaakt naar meer, kom dan naar het Canadaplein voor Zomer op het Plein, vanaf 18 juni. Bekijk het programma op www.zomerophetplein.nl

Want to know everything about Alkmaar?