8.500 hardlopers komen in actie tijdens Alkmaar City Run by night

8.500 hardlopers gaan woensdagavond 24 mei 5 of 10 km hardlopen tijdens de Alkmaar City Run by night. Over een parcours dat dwars door het centrum en langs alle horecapleinen van de binnenstad gaat. Swingende sambabands, DJ’s met lekkere beats en lichtacts zorgen voor een unieke hardloopsfeer voor de deelnemers en de bezoekers.

Daarnaast vindt woensdag ook Swinging Night in de binnenstad plaats. De horeca rondom het Waagplein, het Ritsevoort, de Platte Stenenbrug en de Paardenmarkt staan volop in het teken van Run & Swing. Dat betekent veel livemuziek en gezelligheid!

Sfeer proeven en Kids Run
Woon jij langs het parcours of heb je zin in een sportief feestje? Moedig alle deelnemers dan aan en kom de unieke Run & Swing sfeer proeven in de stad. Sportieve kinderen van 4 t/m 12 jaar kunnen zich ter plekke nog inschrijven voor de Rollebol Kids Run van 800 of 1.600 meter. 

Straten afgesloten
Voor een veilig verloop van de Alkmaar City Run by night worden er tijdelijke verkeersmaatregelen genomen waardoor het centrum van Alkmaar vanaf 19.00 uur beperkt bereikbaar is. De straten die in het parcours zijn opgenomen worden 30 minuten voor doorkomst van de eerste loper afgesloten. Kijk voor meer informatie over wegafsluitingen tijdens de City Run op de site van de Gemeente Alkmaar.

Kijk hier voor alle informatie over de City Run.

Want to know everything about Alkmaar?