11e editie Plus Wandel4daagse Alkmaar groot succes

Alkmaar en omstreken was de afgelopen dagen het decor voor de deelnemers aan de 11e Plus Wandel4daagse Alkmaar. Zo’n 6.000 wandelaars aan de hele en halve vierdaagse hebben genoten van alles wat de streek te bieden heeft, van strand en duinen tot pittoreske lintdorpjes midden in de polder. Na een feestelijke intocht door de binnenstad van Alkmaar, van muziekpunt naar muziekpunt, finishten zij vandaag op het Waagplein. Onder toeziend oog van honderden toeschouwers kwamen zij in grote getale over de eindstreep en mochten zij de begeerde vierdaagse medaille in ontvangst nemen.


Vernieuwde routes
Met vijf verschillende routes over 8,5 – 15 – 20 – 25 en 40 km kregen de duizenden deelnemers alle mooie plekken in de provincie voorgeschoteld: wonderschone natuur als het Noord-Hollandse strand en de duinen, maar ook historische locaties als de Ruïnekerk in Bergen en het Museum BroekerVeiling. De routes werden voor deze editie op diverse punten vernieuwd, zo werd er op de BroekerVeilingroute dit jaar door De Terp in Oudorp gewandeld. In dit sfeervolle kerkje konden de deelnemers meedoen aan een snelle huwelijksvoltrekking, wat voor grote hilariteit zorgde.

Ook de vernieuwde Heilooërroute, met als hoogtepunten de samenkomst van alle wandelaars op Landgoed Willibrordus én de stempelpost bij het Onze Lieve Vrouw ter Nood, is bijzonder goed ontvangen.  

Recordopbrengst voor ’t Praethuys Alkmaar
’t Praethuys is het nieuwe goede doel van de Plus Wandel4daagse Alkmaar. Zij zijn echter geen onbekenden van het evenement; al sinds de eerste editie nemen zij met een team deel aan de vierdaagse. Vandaag ontving het team, na binnenkomst op het Waagplein, uit handen van de burgemeester van Alkmaar dhr. Piet Bruinooge een cheque ter waarde van € 3.250. Dit recordbedrag is gedoneerd door vierdaagse deelnemers bij inschrijving. 

Trouwe wandelaars
De Plus Wandel4daagse Alkmaar staat bij veel wandelaars vast op de kalender. Zo kwamen er vandaag 405 deelnemers voor de 5e keer over de finish op het Waagplein en 243 wandelaars deden zelfs voor de 10e keer mee aan de vierdaagse. Beide groepen ontvingen een speciale pin als extra waardering voor deze bijzondere prestatie. Daarnaast waren er 313 wandelaars die tot nu toe geen editie van de vierdaagse gemist hebben, zij finishten vandaag voor de 11e keer in het centrum van Alkmaar. Al deze trouwe wandelaars en de jarigen van vandaag werden persoonlijk met naam en live-beelden op een levensgroot videoscherm gefeliciteerd bij binnenkomst.

Editie 2018
De 12e Plus Wandel4daagse Alkmaar wordt gehouden van woensdag 20 t/m zaterdag 23 juni. Inschrijven is mogelijk vanaf medio november.

Aftermovie dag 1 Strand- en Duinenroute: https://www.youtube.com/watch?v=M8NQvzKrK9w&t

Want to know everything about Alkmaar?