Actueel in Alkmaar

Het laatste nieuws over Alkmaar vind je hier.

Nieuw in Alkmaar: avondkaasmarkten

Kaas, kaasmeisjes, kaasdragers, handelaars en marktmeesters. Op de Alkmaarse Kaasmarkt kijk je je ogen uit. Nieuw dit jaar zijn de avondkaasmarkten die op een aantal dinsdagavonden worden gehouden. De eerstkomende is op dinsdagavond 23 mei.

Kaartverkoop De Vest gaat van start

Een avondje theater, dat is echt een avondje uit. Komende vrijdag, 19 mei, gaat de kaartverkoop van start voor het nieuwe seizoen van Taqa Theater De Vest in Alkmaar. Wees er op tijd bij, dan kun je nog kiezen uit alle voorstellingen!

FESTIVALS IN ALKMAAR

Een drankje, muziek en een gezellig plekje in de zon: meer heb je  ’s zomers eigenlijk toch niet nodig? Gelukkig is Alkmaar ook deze zomer weer het terrein van vele feesten en festivals. Alkmaar Prachtstad zet de leukste voor je op een rij.

O’G3NE gratis op het Waagplein

Gratis genieten van songfestivaldeelneemsters O’G3NE én Nick en Simon? Dat kan op 17 mei op het Waagplein in Alkmaar. De artiesten treden live op in de tv-show van KWF Kankerbestrijding die wordt opgenomen op het Waagplein. 

Karavaan Festival speelt in op Toerisme

Karavaan Festival betekent 12 dagen lang locatietheater op bijzondere plekken in regio Groot Alkmaar en een bruisend festivalhart. Deze editie pakt de organisatie ook uit op recreatief en culinair gebied met een fiets- en wandeltocht, watersport en lekker eten & drinken.

Voorbereidingen 500 jaar Grote Kerk Alkmaar in volle gang!

Inmiddels weten veel inwoners dat in 2018 de Grote Kerk Alkmaar al 500 jaar over stad en land waakt. Een zeer goed bezochte en creatieve brainstorm in 2015 vormde de aftrap voor een bijzonder jubileumjaar. Inmiddels is de regiegroep flink aan de slag om samen met projectleider Sara Bletz het jubileumjaar in te vullen.

Caroline Tensen opent de eerste avondkaasmarkt

Op dinsdagavond 2 mei om 19.00 uur luidt tv-presentatrice Caroline Tensen de bel van de eerste Alkmaarse avondkaasmarkt. Het luiden van de bel is hét teken dat de markt kan beginnen.

Caroline luidt de kaasbel namens KWF, samen met Olcay Gulsen, Bibian Mentel en Evelien de Bruijn. Zij zijn allen betrokken bij de tv-show Marathon tegen kanker die 17 mei plaatsvindt op het Alkmaarse Waagplein, en waar ook vele Alkmaarders aan meedoen.

 

Stagevacature HBO

Alkmaar Marketing is op zoek naar een HBO-stagiair! Wil jij graag een super leerzame stage volgen bij een kleine organisatie waar hard werken en gezelligheid voorop staan? Stuur dan je motivatie en cv.

 

 

Powervrouwen 3

Dames opgelet! Op vrijdag 12 mei organiseert TAQA Theater De Vest een sfeervolle ladies night, speciaal voor bezoekers van de voorstelling ‘Powervrouwen’. In de foyer staat een markt met producten van lokale vrouwelijke ondernemers, er zijn goodiebags te winnen en in Grand Café Klunder kan worden gereserveerd voor een speciaal ‘powerdiner!

Bibian Mentel start wandelmarathon voor KWF

Paralympisch snowboardkampioen Bibian Mentel start een wandelmarathon van 42 kilometer voor de tv-show Marathon tegen kanker van KWF Kankerbestrijding. Afgelopen maand is ze voor de achtste keer schoon verklaard van kanker. Ondanks haar prothese, wandelt ze uit dankbaarheid op woensdag 17 mei mee in de stoet van Amsterdam naar Alkmaar.

Restaurant De Ritsz: gegarandeerd genieten

In Alkmaar is het altijd gezellig, want in de binnenstad van Alkmaar is de restaurantdichtheid hoog. Van eetcafé tot brasserie tot chic restaurant en van pizzeria tot sushirestaurant tot steakhouse.

Doe mee met de KWF-Marathon tegen kanker

Informatiebijeenkomst dinsdag 11 april bij Theater De Vest.

Restaurant Hofman: Alkmaar in de ban van shared dinner

Restaurant Hofman aan het Kerkplein is de nieuwste horeca-hotspot van Alkmaar. Het restaurant wordt gerund door Maud Bezembinder, telg uit een bekende Alkmaarse horecafamilie, en chef-kok Donald Smit.

kaasmarkt Alkmaar

Kaasmarktseizoen 2017 in Alkmaar geopend

Op vrijdag 31 maart a.s. vindt in Alkmaar de eerste Kaasmarkt van 2017 plaats.

Wandelen in Alkmaar

Stem op Alkmaar als beste wandelgemeente!

Een historische stadskern, oerhollandse polders en een natuurgebied dat krioelt van het leven: de gemeente Alkmaar heeft bijzonder veel te bieden aan wie van wandelen houdt.

Vernieuwd Alkmaar Magazine

Magazine Alkmaar Prachtstad wordt gerestyled

Eerste gerestylede editie verschijnt in april.

Waagtoren

Want to know everything about Alkmaar?